Tips bij het kopen van een steiger

Het kopen van het juiste steiger is niet iets wat je zomaar klakkeloos bestelt. Het kopen van een steiger vraagt om aandacht en juiste voorbereiding. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een steiger? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kopen van het juiste steiger.

Kiezen van het juiste steiger

Onder steigers zijn verschillende types. De meeste bekende zijn de trapsteigers, kamersteigers en rolsteigers. Een trapsteiger wordt voornamelijk gebruikt als verbinding zodat je omhoog kan tussen verschillende platformen en kamersteiger is voornamelijk geschikt voor klussen die binnen worden uitgevoerd. Ben je op zoek naar een steiger voor buiten dat gemakkelijk verplaatst kan worden? Dan is het verstandig om een rolsteiger te kopen.

Mogelijkheid tot losse steigeronderdelen

Het aanschaffen van een steiger is een behoorlijk investering. Het is daarom ook niet de bedoeling dat er bij een kapot onderdeel ook direct een geheel nieuw steiger aangeschaft dient te worden. Denk hierbij dan aan onderdelen als platform en stabilisatoren. anneer een van deze onderdelen niet goed merken kan het steiger ook niet worden opgebouwd. Het is daarom ook fijn om te weten of deze losse onderdelen gekocht kunnen worden.

Werk & platformhoogte bepalen

Het volgende punt waar op het gelet moet worden is het bepalen van de werk en platformhoogte. Dit is een belangrijk onderdeel aangezien er een verschil in zit. De ene wordt er gesproken over de platformhoogte, hoogte waar het platform zich bevindt, de andere ook weer over de werkhoogte. Dit is de platformhoogte + 1,75m. oftewel de gemiddelde lengte van een persoon die op een steiger aan het werk is.

Prijs van een steiger

Bij het kopen van een steiger is het belangrijk dat je goed oplet wat voor prijs ervoor wordt gevraagd. Kijk daarom ook goed rond wat de prijzen van andere aanbieders voor eenzelfde kwaliteit steiger zijn. Wil je meer weten over het kopen van steiger? Verdiep je dan een bouwblog of win informatie in bij een expert.

© Askmontage.nl 2019